Där Gud öppnar dörrar...

 

När Eternal Word Television Network (EWTN) lanserades den 15 augusti 1981 tänkte många att "vad då en katolsk tv-kanal- är det något vi behöver ? Nu när kanalen är inne på sitt 27:e år har EWTN blivit det största religiösa mediala nätverket i världen som sänder program 24 timmar om dagen till 148 miljoner länder och områden i mer än 4 kabelstystem såväl trådlös kabel, Direct Broadcast Satellite (DBS) och privata satellitsändare.

Det var i början av 1960-talet som moder M. Angelica, en fattig klarissnunna ville uppfylla ett löfte som hon givit vår Herre, grundade klostret Our Lady of Angels Monastery i Irondale, Alabama, i sydstaterna. I ett av sina evangeliseringsuppdrag började  moder Angelica att skriva småskrifter, små läroböcker i olika religiösa ämnen. Allteftersom dessa miniböcker blev allt populärare, fick hennes nunnor en tryckpress och började tillverka och distribuera dessa böcker över hela världen. Moder Angelica fick snart anbud om att hålla föredrag på olika håll, och hennes tal kom att ges ut som video. Den fattiga klarissnunnan som i början varit helt okunnig i fråga om teknologi och kommunikationstgeknik byggde sedan sin egen tv-studio på klostrets område i Irondale, som idag är platsen för EWTN - Eternal Word Television Network.

Det som började för 24 år sedan som en garagestudio är nu ett audiovisuellt komplex som skapats helt och hållet genom gåvor från individer och grupper och som varje år tar emot besök från tusentals pilgrimmer. 

EWTN Global Catholic Network sänder religiösa program och program som vänder sig till familjer ur en katolsk ståndpunkt och gör detta på engelska och spanska. Mer än 80% av programmen är originalprogram och de inkluderar talk shower, tecknade filmer för barn, direktprogram från kyrkliga evenemang, exklusiva läroprogram och dokumentärer som vädjar till eftertanke.

Men det viktigaste uppdraget EWTN anser sig ha är att sprida Jesu Kristi eviga ord ut till så många som möjligt. Detta nätverk och dess religiösa centra besöks varje dag av pilgrimmer som beger sig till Irondale för att ägna sig åt tillbedjan i kapellet eller besöka den underbart vackra Helgedomen ägnad det Allra heligaste sakramentet i  Hanceville, Alabama. Visitors Besökare av olika trosinriktningar är välkomna att "  "come away by yourself to a quiet place, and rest awhile" (Mark 6:31) och att be inför Det Allraheligaste sakramentet, som är dessa nunnors särskilda uppdrag i Hanceville eller i Irondale. 

Moder Angelica gör inga planer för framtiden utan förlitar sig helt på den gudomliga Försynen, säger att hon går "där som Gud öppnar dörrarna". Det är den djupa och ständiga tron på vår Herre som är grunden till Moder Angelicas mission att på Hans uppmaning göra det omöjliga, att genom Honom få till stånd det som bara kan betecknas som ett underverk.  

 
 
Tillbaka Förstasidan Från början
===============================
© KATOLSK OBSERVATÖR 2005-2008 All rights reserved