Minnesgudstjänster med anledning av
första årsdagen efter Johannes Paulus II:s död

 


Påven Karol Wojtyla dog på kvällen lördagen den 2 april 2005 i Vatikanen, vid en ålder av 84 år. Under flera år hade Parkinsons sjukdom gjort honom dömd till tystnad..

Den 2 och 3 april 2006 markerar Roms stift och Benedikt XVI den första årsdagen efter Johannes Paulus II:s död genom att fira två minneshögtider. Detta låter kardinal Camillo Ruini meddela i ett brev riktat till Roms präster, ordensfolk och alla stiftets troende. Det blir en bönevaka och en mässa. Benedikt XVI kommer att deltaga i slutet av bönevakan från sitt fönster i de påvliga våningarna och kommer att fira mässan på Petersplatsen till sin företrädares minne måndagen den 3 april.

”För att påminna sig om honom och för att tacka Gud för gåvan han varit för Kyrkan och för mänskligheten, ber jag Er alla att bege Er till dessa två viktiga sammankomster”, skriver den italienske kardinalen. Han anger att den 2 april klockan 21 kommer man att samlas på petersplatsen ”för att be rosenkransen och på nytt uppleva den intensiva böneanda som följde Johannes Paulus II under hans slutgiltiga möte med Herren”.

Flera tusentals människor deltog under söndagen i mässan som Benedikt XVI firade i kyrkan ”Dives in Misericordia” (Gud Du barmhärtige Fader). Denna kyrka ligger i en arbetarstadsdel i östra delen av Rom, Tor Tre Teste. Där hade Johannes Paulus II låtit bygga ett stort komplex av kyrkor i ett område där det tidigare inte fanns några alls.


Dives in Misericordia

 

 

 


Tillbaka Förstasidan Från början
===============================
KATOLSK OBSERVATÖR 2005-2006 All rights reserved