Teokratisk fascism
eller Västerlandets såta vänner?

av Hesham Bahari

 

r

 
Muhammed Mursi al-Ayyat, Egyptens president mellan den 30 juni 2012 och den 3 juli 2013. Anklagas av domstol för landsförräderi, uppvigling till mord, mm. Sattes i husarrest den 4 juli av armén och häktades några veckor senare av polisen på order från Allmänna Åklagaren. Av sina egna anhängare och av oppositionen kallades Mursi för "reservdäcket" i.o.m. att meningen var att Khayrat al-Shater skulle kandidera till posten men fick avstå i sista minuten av politiska skäl.
 
 
Bland Mursis märkliga citat:
"Vad ägnar aptämjaren sig åt när apan dör?"
"Vi har stoppat tusen ton hasch från att komma in i landet under detta år!" (Man vet att det man lyckas stoppa brukar vara en bråkdel av det som smugglas in, och då kan man fråga sig hur många tusen ton hasch kommer in i landet varje år? Dessutom blev han motsagd av polisen senare som menade att man hade beslagtagit några tusen kilo och inte tusen ton! Tusen ton är 1 miljon kilo! Det borde ingenjören Mursi veta!)
"Jag känner igen dem, dessa sex, sju, åtta, fyra, tre, fem (ja, faktiskt, i den ordning!) skumma typer som samlas i de mörka gränderna!"
"Vi avlyssnar era samtal och vet allt ni säger!" (Riktat till oppositionen, antar jag!)
"Jag eller kaos!" (Detsamma hade sagts av Mubarak i januari 2011!)
 
 
Under ett partisanmöte för stöd till Syriska oppositionen mot Assad i juni 2013 satt Mursi och nickade instämmande medan den ene efter den andre skäggige talaren förbannade shi'iter, kristna, sekulära och alla som inte håller med Brödraskapets sunnitiska linje. Samtidigt brändes en kyrka norr om Kairo och flera kopter mördades. Två dagar efter mötet lynchades 5 shi'iter till döds. Det märkliga med Mursi är att han tillbringade flera år i USA där han lär ha skaffat sig doktorsgrad i ingenjörskonsten, utan att kunna säga två meningar på engelska, vilket blev pinsamt klart för alla under hans besök i Tyskland. Frågan man ställer sig är vad gjorde Mursi i USA? Och hur fick han sin doktorshatt utan att kunna disputera på engelska, än mindre skriva en avhandling på det språket?
 
 
 
Mursi hedrades med en doktorshatt under sitt besök i Pakistan! Det tal han höll där på universitetet var dock en katastrof. Youssef Ziedan räknade ett dussin historiska och vetenskapliga faktafel på de få rader han läste ur sitt papper. "Byt talskrivare", rådde honom filosofen och romanförfattaren Ziedan.
 
 
 
Infångad den 29 augusti 2013. Muhammed al-Beltagi, en av de mest framträdande figurerna inom Brödraskapet. "Terrorn i Sinai kommer att upphöra omedelbart så fort Mursi är tillbaka," lovade han med tillförsikt inför kamerorna i Rabaa. Han kommer nu att förhöras angående sina kontakter med terroristerna i Sinai. Han anklagas för landsförräderi, uppvigling till mord, maning till splittring inom armén mm. Arresteringen har skett på order från Allmänna Åklagaren.
 
  
 
 
 
En av ledarna för Brödraskapets beväpnade miliser, Safwat Hegazi, infångad den 21 augusti på väg till Libyen via Siwa-oasen. Han hade klippt av, färgat och trimmat skägget. "Den som kastar vatten på Mursi ska vi dränka i blod", har han sagt vid flera tillfällen inför kameror och publik. Han manade dessutom sina anhängare i Rabaa att anfalla presidentgardet, händelsen som senare ledde till att ett femtiotal av Brödraskapets fattiga sympatisörer miste livet, då soldaterna tvingades försvara sig. Arresteringen har skett på order från Allmänna Åklagaren. Inför förhör har han sagt att hade han vetat att det fanns så mycket som en kniv på Rabaa hade han inte stannat kvar där. På ett videoklipp ser man tydligt hans pistol sticka ut genom tröjan! Samma påstående hävdade även vägvisaren Muhammed Badie, nästan ord för ord! Journalisten Robert Fisk har berättat att hans guide på Rabaa bar på en kalashnikov under armen! Massor med vapen har hittats i och runt moskén efter att protesten hade avbrutits, och de första offren som föll tillhörde faktiskt säkerhetsstyrkorna, 43 polisofficerare och soldater sköts ihjäl den morgonen, trots att man bad folket att lämna området fredligt via högtalare, vilket också de flesta gjorde. Men Brödraskapet behövde blodiga scener den dagen för att framkalla sympati för sin sak utanför Egypten!
 
 
 
Asem Abd al-Maged. Mannen med det blodiga citatet från 700-talet av en ökänd massmördare: "Jag ser att huvuden har mognat, och det är nu dags för skörden!" Efterlyst. Lyssna på tonfallet och på den eufori orden försätter hans anhängare i, i denna 30 sekunders länk nedan. Asem Abd al-Maged deltog som ung terrorist i en massaker på över 100 polisofficerare och soldater i Asyout i södra Egypten på 1980-talet. Han är en av dem som fick amnesti av Mursi. Många av de som deltog i mordet på Sadat och som fick amnesti fick sitta intill Mursi på hedersplatserna när denne firade minnet av Oktoberkriget tillsammans med armén den 6 oktober 2012. Många anade redan då att denna smekmånad inte skulle bli långvarig. Arméofficerarna måste ha känt sig fullständigt nedgjorda av att tvingas sitta bredvid dem som mördade Sadat, och som nu togs emot av presidenten som hjältar.  http://www.youtube.com/watch?v=ty_ssbV-rug
 
 
 
 
Muhammed Abd al-Maqsoud, efterlyst för uppvigling till mord mot Shi'a i Mursis instämmande närvaro under ett stort möte för att stödja de sunnitiska jihadisterna i Syrien. Två dagar efter mötet lynchades 5 egyptiska medborgare till döds av en vansinnig pöbel i en liten stad utanför Giza. Deras brott var att de tillhörde shi'a-sekten. Den bestiala lynchningen filmades och lades på youtube samma dag. Många av förövarna har stoppats av polisen och ställts inför rätta, men uppviglaren går fortfarande fri.
 
 
 
 
Abou Islam påstår sig vara journalist och inte predikant. Hans tevestation har dock stoppats och han har dömts till fängelse, fast domen har ännu inte verkställts. Bland hans kända citat: "Kvinnor som demonstrerar på Tahrir är h__r, eller k--- hemmafruar och kristna som vill bli våldtagna!"
 
 
 
Mahmoud Ezzat, den nye vägvisaren efter Badies arrestering, antas befinna sig på flykt i Gaza hos Hamas. En av toppbeslutsfattarna inom Brödraskapets internationella organisation, med öknamnet "räven". Efterlyst.
 
 
 
Jihad al-Haddad, fortfarande på fri fot. Brödraskapets twittrande talesman på engelska. Uppvuxen delvis i utlandet och son till
 
 
 
Dr. Esam al-Haddad, som fungerade som Brödraskapets "utrikesminister" trots att det fanns redan en utrikesminister i Mursis regering, dock som inte var betrodd av Brödraskapet. Höll täta kontakter med USA och EU för Brödraskapets räkning.
 
 
 
F.d. vägvisaren, dr. Muhammed Badie. Infångad den 20 augusti i en lägenhet i Nasr City, Kairo. Anklagad för landsförräderi, morduppvigling, maning till splittring inom armén mm. Under förhören försökte Badie lägga skulden för våldet på Beltagi och al-Aryan, som "hade ansvaret för beväpning och pengar", hävdade han. Men det finns inspelningar från Rabaa där han själv uppviglar till våld i långa tal. Bland hans otroliga citat: "Att avsätta Mursi är värre än att riva ner Ka'ban i Mecka!"
 
 
 
Esam al-Aryan, mannen med de otroliga förslagen. Medlem i Brödraskapets politbyrå. Efterlyst för landsförräderi, morduppvigling, maning till splittring inom armén m.m.
 
 
 
Al-Katatni, Ordförande i Brödraskapets politiska parti, Frihet- och rättvisepartiet, och tidigare president för det upplösta parlamentet. Anklagad för morduppvigling m.m. Arresterad på order från Allmänna Åklagaren. Nekade till medlemskap i Brödraskapet under förhören!
 
 
 
Muhammed al-Zawahiri, Ayman al-Zawahiris bror, Bin Ladens vice. Fick amnesti av Mursi. Flyttade till norra Sinai där han ledde terroristernas angrepp mot soldater, poliser och civila, samt mord på kristna, bland annat en präst som sköts ihjäl framför sin kyrka. En annan koptisk affärsman hittades med avskuret huvud längs vägen. Arresterades i augusti av armén utanför Rafah vid gränsen till Gaza.
 
 
 
Abboud al-Zumar, en av konspiratörerna till mordet på Sadat 1981, långt fängelsestraff, fick amnesti av Mursi bland de 3000 andra jihadister som släpptes ut ur fängelsena och samlades i norra Sinai när Mursi blev president.
 
 
 
Tarek al-Zumar, broder till Abboud, en av konspiratörerna till mordet på Sadat 1981, långt fängelsestraff, fick amnesti av Mursi. Bland hans Rabaa-uttalanden: "Vi ska krossa alla som gick ut och demonstrera den 30e juni!" Efterlyst.
 
 
 
Khayrat al-Shater, vice vägvisaren, fåordig entreprenör, miljardär. Började sin karriär som vänsteraktivist på 1970-talet. Bytte dock snabbt till Brödraskapet då han tjänade stora pengar i Saudiarabien. Skulle egentligen ha kandiderat till presidentposten istället för Mursi. Det hävdas dock att det är al-Shater som styrt landet under det året. Den 28 juni fick han besök av Ann Patterson, USA:s ambassadris i Kairo, trots att han inte innehade någon officiell ställning inom regeringen. Brödraskapets "kassa", anklagad för morduppvigling m.m. Bland de första som arresterades i början på augusti på order från Allmänna Åklagaren.
 
 
Ahmad Abu Baraka, Brödraskapets moderna, liberala ansikte utåt. Ansvarig för ekonomiska frågor i Frihets- och rättvisepartiet. Anklagad för morduppvigling m.m. i samband med massakern på civila i Giza och Manyal. Arresterad på order från Allmänna Åklagaren.
 
 
Många fler i de lägre rangerna har också arresterats på order från domstolen. Men Brödraskapet har som bekant filialer i ett åttiotal länder. Bland dessa kan nämnas Erdogan och hans parti i Turkiet, Hamas på Gazaremsan, Ghannoushi och hans Renässansparti i Tunisien, etc... Deras dröm är en sunnitisk international och ett evigt krig mot shi'iterna (som anses farligare än t.o.m. judar och kristna), för att säkra Brödraskapets herravälde (ustaziyyah) över hela världen. Det är denna fascistiska teokrati som egyptierna stoppade genom att gå man ur huse den 30 juni och senare den 26 juli. Och det är denna vansinniga grupp av mordlystna terrorister och skrupelfria affärsmän som västerlandet ömkar sig över och vars kamp det vill stödja. Många egyptier idag ställer sig förbryllade denna fråga: Varför envisas västerlandet med att stödja våra fascister? De har gjort det i 30 år med Mubarak, och nu är de så måna om Brödraskapets räddning!
 
 

Egypten lever farligt dessa dagar. Risken för att den gamla polisiära fascismen à la Mubarak åter ska blossa upp är stor. Brödraskapet har utfört ett antal horribla massakrer på poliser i deras stationer i Kirdasa utanför Kairo, i Fayyoum och i Aswan. Videoklipp på slaktade och nedslagna officerare och soldater och deras skändade lik (man kastade syra över deras ansikten) har fått känslorna att svalla i Egypten. Nu är det åter igen en personlig vendetta mellan polis och islamister, något som Brödraskapet har strävat efter sedan de avsattes. Men de allra flesta egyptier är faktiskt mot båda former av fascism, den militära/polisiära och den religiösa/teokratiska. Folk är trötta på dessa övergrepp och överdrifter. Det tappra egyptiska folket har redan avsatt 2 presidenter på 30 månader, krävt rättsliga processer mot generalerna som styrt landet efter Mubarak, upplöst ett fiasko till parlament, hindrat landet från att styckas så som har skett med Irak och nu håller på att hända med Syrien och månat om sin armés enhet. Demonstrationsfrekvensen i Egypten de sista 3 åren har varit den högsta i hela världen! Egyptierna kan göra om allt detta och mycket mer, om så behövs. Om den saken är det ingen som tvivlar idag i landet längs Nilen.

20130831

Från bahari.blogg.se med benäget tillstånd

 
 
Tillbaka Förstasidan Från början
===============================
© KATOLSK OBSERVATÖR 2005-2008 All rights reserved